GroteRekendag - obs Driemaster Assen

De grote rekendag

Op woensdag 28 maart hebben we meegedaan aan de Grote Rekendag. Het thema van dit jaar was: de school als pakhuis. In alle groepen hebben kinderen activiteiten gedaan waarbij ze moesten inventariseren, stapelen, verplaatsen en coderen. Het doel daarvan was om kinderen onderzoekend te laten rekenen. In groep 6 bijvoorbeeld, ging het over verhuizen en van alles wat daar bij komt kijken. De kinderen gingen dozen op gewicht schatten. Ze probeerden een schoenendoos met spulletjes te vullen tot een gewicht van 1 kilogram. Best pittig om te schatten. Daarna werd er gekeken naar een verhuisdoos. Hoeveel schoenendozen kunnen erin? Weer vooraf schatten!. Een paar kinderen uit de groep hebben van stokken een “boedelbak” gemaakt om te zien wat er allemaal in kan. Hoeveel verhuisdozen? En hoeveel meubilair? Wat bleek? Als je goed nadenkt en overlegt kan er heel veel in. Het lukte ze om 7 tafels en alle stoelen van de klas mee te krijgen in de bak!!!